Welkom op de website van GTV-Educa

Sinds 1975 bestaat onze vereniging en inmiddels hebben we ruim 250 leden.

 

Een aantal keer per jaar organiseert Educa een dag voor al haar leden zoals de turnproeven, het jaarfeest en de clubkampioenschappen. Daarnaast doen onze selecties mee met regionale en landelijke wedstrijden op verschillende niveaus.

 

Kortom, een vereniging in beweging!

 

Heb je nog leuke foto’s en/of videobeelden of wil je iets schrijven over een van onze activiteiten, stuur ze naar redactie@educaveghel.nl en wij zullen hier een selectie voor op de site/clubblad van maken. Heb je nog ideeën voor of vragen over de site? Laat het weten via info@educaveghel.nl.

Turnhal Trainingen in Best – 12 maart 2017


Gespannen gezichtjes, mooie turnpakjes, flessen drinken, enthousiaste kinderen en ouders en heel veel energie! De turners, turnsters en freerunners van GTV Educa hebben een leuke training in Best gehad afgelopen zondag. Om 11.00 uur gingen de freerunners en de meiden van de 5e divisie als eerste van start. Na de warming up werd al snel duidelijk dat de freerunners niet bang zijn. De salto´s, hoge sprongen en stoere oefeningen vlogen ons om de oren. De meiden van de 5e divisie hebben alle toestellen gebruikt en zijn op vloer druk bezig geweest met hun eigen vloeroefeningen. Na twee uur trainen is iedereen voldaan en moe terug naar Veghel gegaan.

In de middag stonden drie groepen recreanten klaar voor een leerzame en vooral leuke training. Een korte warming up want iedereen wil snel beginnen met turnen! Op balk heeft vandaag iedereen leren ophurken en sommigen kunnen zelfs al overhurken tot hoeksteun! Ook de koprollen op balk gaan al ontzettend goed! De grote trampoline en de kleinere plankoline zorgden voor extra hoge salto´s. En op vloer zijn er niet alleen arabieren en radslagen geturnd, maar zagen we ook zelfs de flikflak voorbij komen. De spanbrug toverde alle turners en turnsters om in aapjes. Flink afzetten vanaf de plank en zo hoog mogelijk zwaaien om daarna in de valkuil te vallen.

Alle begeleiders hebben genoten van jullie kunsten en zijn naar huis gestuurd met een mooi bedankje. Een speciaal voor Educa ontworpen tas, gesponsord door Voetselect Podotherapie. Bedankt begeleiders en Voetselect Podotherapie!

Met rode wangen en enorme dorst kunnen alle sporters terugkijken op een geslaagde middag. Ontzettend goed gedaan allemaal!

Wedstrijd 3e divisie/N3/N4 – 18/19 maart 2017


Alweer wedstrijd 3 voor de dames van de 3e divisie. In de middag mochten Sam, Floor en Annelie. Doorstroming was niet het doel, maar er waren wat verbeterpuntjes uit de vorige wedstrijd en daar werd vandaag hard aan gewerkt. Floor en Annelie gingen lekker op baan 1 zoals we gewend zijn en voor Annelie een generale voor de toestelfinale op sprong morgen. Op de andere baan wist Sam na de eerste twee toestellen (brug en balk) al 2 punten meer te turnen dan de vorige wedstrijd. Hierdoor schoot zij 5 plaatsen omhoog in het klassement vergeleken de vorige wedstrijden.

De volgende wedstrijd was voor Fleur en Juul en gisterenavond kregen we te horen dat ook Philine deel mocht nemen. Fleur ging helaas de mist in op balk, maar wist zich op de andere toestellen goed te presenteren. Juul ging erg lekker en turnde haar beste wedstrijd tot nu toe, maar kwam helaas 0,4 te kort voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden. Philine ging nergens van uit maar na een super oefening op balk (3e punt) kwam een kansje op doorstroming ineens heel dichtbij. Helaas ging de eerste serie op vloer niet helemaal goed en kwam ze 0,2 te kort voor doorstroming. Een super prestatie als je denkt dat ze als 36e de regiofinale in kwam.

Na de regiofinale van gisteren, waren vandaag de toestelfinales voor de 3e divisie. In de voorwedstrijden konden de turnsters zich plaatsen en vandaag mochten ze op 1 of meerdere toestellen turnen. Philine heeft al zolang ze wedstrijden turnt een finale op sprong en liet een keurige half in heel uit zien, gevolgd door een strakke overslag. Resultaat: een nette 5e plek. Annelie was ook speciaal voor sprong naar Valkenswaard gekomen en liet daar zien dat haar overslagen ook zeer ruim zijn: goed voor een 7e plek. Fleur en Juul hadden zich beide bij de beste 16 brugturnsters van de pupillen2 weten te plaatsen. Tussen de hoge opzwaaien tot (bijna) handstand in dit zeer sterke deelnemersveld wisten ze respectievelijk op een 9e en 13e te worden. Juul had daarnaast ook nog een finale op balk en vloer. Op vloer was het doel om stil te landen en haar armen recht te houden; missie grotendeels geslaagd (een 14e plek)! Balk is haar lievelingstoestel en ze wist hier voor de vierde keer dit seizoen zonder vallen of grote wiebels doorheen te komen. Lang stond ze op een podiumplek, maar de laatste turnster ging er net overheen waardoor ze knap 4e werd (onze kampioen 4e worden; al de derde keer dit seizoen).

Wedstrijd 4e divisie/D1 – 11/12 maart 2017


Vandaag mocht onze onderbouw D1 en jeugd2 4e divisie haar eerste wedstrijd van het seizoen turnen in St Oedenrode.

Als eerste waren de instappers aan de beurt. Haren strak in de lak en een gekke start op balk. Een extra draai meteen in het begin van de oefening van Bregje zorgde voor de afsprong aan de verkeerde kant. Gelukkig viel het punt niet tegen en met een superhoge salto op sprong, wist ze zich hiermee als eerste te plaatsen voor de toestelfinale sprong en staat reserve voor de regio.

Lynn turnt de laatste weken al erg strak en liet dit vandaag ook zien. Een val bij de opsprong op balk, weerhield haar niet om vervolgens een superstrakke handstand op dit onderdeel te maken. In het grote deelnemersveld van 38 turnsters wist ze helaas geen plekje te bemachtigen voor de regio.

Degen die overal het hardste om moest lachen, wist zich op de juiste momenten te concentreren. Dit resulteerde in een eerste plaats op vloer voor Nomi dankzij een flikflak met rechte benen. Overall werd ze 4e; een zeer knappe prestatie en op naar de regio. In de tweede ronde zaten pupillen 1 Joes en Tess. Zij gingen vandaag zeer gelijk op bij alle toestellen en hadden overal kleine doelen. Zo wist Tess met beide voeten op de balk te landen na de radslag (maar schrok hier een beetje van en liet zich vallen). De rest van de balkoefening wist ze super door te komen en vocht om te blijven staan.

Joes was vooral in haar element op vloer, waar zij direct begon met twee boogjes (links en rechts) en op sprong was de druk er helemaal af en groette ze de jury met een big smile. Joes staat nu reserve voor de regiofinale. Op de andere baan zat onze jeugd2 Yoni. Indya kon vandaag niet, dus moest Yoni alleen. Als ze iets wil, dan gaat ze er ook voor en dat was te zien! Geen vallen (ook niet met radslag en boogje op balk), keurig doorgeturnd op brug en als klap op de vuurpijl ook nog een arabier-flikflak-salto op vloer (na een val bij het inturnen). Er gaan er in dit niveau niet heel veel door, maar ze zat erg dichtbij!

Als laatste de pupillen 2. Dit groepje meiden had nogal wat last van wedstrijdstress de laatste weken, aangezien enkele onderdelen die al maanden lukken, nu ineens eng waren. Doel was dan ook om dat te overwinnen. Om maar meteen goed te starten behaalde Noa haar doel al meteen bij het eerste toestel brug. Ondanks een extra zwaai op brug zette zij hij een superscore neer. Balk was voor alle drie de dames minder succesvol, terwijl dat juist dit seizoen in de training echt super goed gaat. Floor zag nogal op tegen vloer, maar is na de wedstrijd helemaal bijgedraaid. Waar ze vorig jaar nog doorstroming miste vanwege de draaien op vloer, liet ze deze nu keurig zien en ook de flikflak was gelukt. Mare had het meeste zin in sprong nu de streksalto de laatste tijd erg goed gaat. Ze wilde deze extra mooi turnen en hield zich wat in, waardoor de landing niet optimaal was. De overslag over kast ging wel perfect. Alle meiden kunnen trots zijn op wat ze vandaag hebben laten zien. Hoe goed je ook bent en je best hebt gedaan, er gaan er maar weinig door en soms zijn andere beter.Zondag mochten de junioren en senioren hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen in St Oedenrode. Junioren Donna en Laura startten op balk enigszins wiebelig, maar met allebei een nieuwe vloeroefening hadden ze zin in het volgende onderdeel. Laura liet veel moeilijkheid zien zoals de pirouette combinatie en salto halve draai, maar twijfelde veel in de choreografie, waardoor het overtuigende ontbrak. Na vier keer een keurige half in half uit over pegasus door naar brug, waarbij Donna de halve draai kip, zolendraai-wippertje en salto turnde alsof het niks was. Helaas was het niet voldoende om door te stromen.

Anne en Maud (senioren) mochten in de tweede wedstrijd. Maud is geblesseerd en kon niet meedoen, maar Anne ging duidelijk voor regio. Goed mogelijk gezien de groei die ze met name op brug en vloer heeft doorgemaakt. Mocht het nu net hier fout gaan tijdens inturnen. Een nare val op brug zorgde voor twee pijnlijke ellebogen waarbij verder turnen eigenlijk geen optie was. Gelukkig had ze al wel twee keurige sprongen gemaakt (waaronder een half in heel uit) en wist ze er nog een nette balkoefening uit te halen met schroef af. Vloer was net als brug echter geen optie, dus hopelijk kan ze later dit seizoen nog eens haar nieuwe oefening met oa overslag-schroef laten zien.Jeugdhofzitting – 14 januari 2017 en Jeugdpronkzitting Erp – 24 februari 2017


Traditiegetrouw doet de demogroep mee met de jeugdhofzitting in Veghel. Na een generale repetitie tijdens de niveaudag, een laatste training en generale in de koekbouw, waren de 14 meiden en 2 jongens klaar voor hun spinnendemo.

Gekleed in diverse spinnenkostuums en met spinnenweb op het gezicht, kwam de demo heel mooi over het publiek. Zeker het stuk onder het zeil en met de elastieken werd dankzij de belichting veel spannender. Zonder hulp was dit niet gelukt, dus via deze weg bedanken we de schmink/haar-ploeg, de mattensjouwers, de fotografen/filmers en onze eigen fans.

Net voor de carnaval werd dezelfde demo nog eens geshowd tijdens de jeugdpronkzitting in Erp. Hierbij geen generale en net een andere vorm podium, maar de demo ging goed (we gingen alleen een beetje snel.. of staat de muziek langzamer?). Het was wederom een geslaagde avond (demo staat op ons youtubekanaal).

Assistentencursus – 24 december 2016


Na weken op en neer naar Waalre met de bus voor de praktijklessen, thuis doornemen van de theorie en lesjes geven in de gymzaal, was het op zaterdag 24 december zover; Laura en Nevenka hadden hun laatste toets voor de assistentencursus. Theorie hadden beide dames al in de pocket en de vorige praktijktoets was ook goed verlopen, dus vol goede moed en met Lara, Lente en Xavi volbrachten zij hun laatste opdrachten met succes. Ze zijn beide geslaagd!

Naast de officiële KNGU-opleidingen, hebben we binnen Educa ook jaarlijks een bijeenkomst voor onze trainers en assistenten om alles even op te frissen en voor nieuwe inzichten.

Ook interesse om assistent of train(st)er te worden bij Educa? Voor meer informatie vraag het aan een van onze trainers in de zaal of mail naar info@educaveghel.nl.

Afscheid Melinda – 19 december 2016


Op maandag 19 december heeft Melinda afscheid genomen van haar groepen (kleuters en 6-8 jarigen). Ze heeft besloten om te stoppen met lesgeven, maar zal af en toe nog wel invallen of bij clubdagen aanwezig zijn.

Melinda, bedankt voor je jarenlange inzet!

De kleutergroep gaat verder op donderdag om 16.30u onder leiding van Maud Rooijakkers. De groep van 6-8 jaar blijft op dezelfde tijd trainen onder leiding van Lisa Jonkers en Nevenka Jansen.Niveaudag – 17 december 2016


Met ongeveer 160 aanmeldingen beloofde het een drukke dag te worden! De opzet dit jaar was nieuw vergeleken voorgaande jaren. De grootste verandering is dat de onderdelen meer op elkaar aansluiten en je in kleinere stapjes tot een element komt (van koprol tot salto en van handstand tot overslag etc). Voorheen waren er 5 niveaus en nu 10 met ieder 10 onderdelen (nu nog soms 9, omdat de bok er nog niet is).Nieuw was dit jaar onder andere ook dat kinderen bij binnenkomst al meteen werden ingedeeld, zodat alles wat vlotter verliep. Dit resulteerde in een actieve dag waarbij de groepjes in een lekker tempo langs de onderdelen konden. Tijd voor zenuwen was er niet en iedereen heeft zijn/haar uiterste best gedaan. Alle trainers en assistenten zijn trots op hoe iedereen het heeft gedaan!Natuurlijk willen wij ook iedereen nogmaals bedanken voor zijn/haar inzet; van jury tot lotenverkoper en van groepsbegeleider tot spreker of diplomaschrijver. Vele handen maken licht werk!

Wilt u ook uw bijdrage leveren aan de club? Dit kan! Wij zijn altijd op zoek naar extra handjes; denk hierbij aan instuiven, jaarfeest of in het bestuur. Grote en kleine taken, waarbij turnervaring geen vereiste is.

Wedstrijd 3e divisie – 10 december 2016


Een maandje eerder dan normaal werd de eerste wedstrijd van het seizoen geturnd. De zeven meiden van de 3e divisie hadden er hard voor gewerkt en waren er (bijna) klaar voor. Alleen hier en daar een salto van de brug die nog wat eng is, maar met een nieuw pakje moest het goed komen. Al vroeg mochten Juul en Fleur (pupillen2) op baan 1 en Sam (jeugd2) op baan 2.Fleur turnde een goede sprong en een huizenhoge salto van brug (4e punt); Karin kon er niet eens bij, terwijl ze eigenlijk zou vangen) en Juul knalde daarna een strakke balkoefening (4e punt) en vloeroefening uit (6e punt). Uiteindelijk werd Juul 4e en Fleur 12e! Het was erg gezellig in baan 1, maar natuurlijk werden de oefeningen van Sam ook in de gaten gehouden. Sam heeft voor het eerst eigen oefeningen (instap, pupillen en jeugd1 hebben verplichte oefenstof) en valt met name op met haar spagaten en choreografie (op vloer en vooral ook op balk). Met 4 keurige oefeningen turnde Sam zich naar een 19e plaats.

In de derde wedstrijd mochten Annelie en Floor R en turnde Puk op baan 2. Voor Floor de allereerste wedstrijd en dan ook nog als eerste moeten starten op balk. Ze liet aan de juryleden niet merken hoe zenuwachtig ze was en turnde zoals ze kan. Annelie verloor wat puntjes met de salto van brug, maar maakte dit ruimschoots goed met een stralende vloeroefening, waar ze liet zien dat turnen echt haar ding is. Op de andere baan turnde Puk en liet een hele mooie zolendraai-kip zien bij het inturnen en stond erg stabiel op de balk met een 19e plaats als resultaat.

Als laatste was Philine aan de beurt. Geen optimale voorbereiding, maar met een hele fanclub op de tribune moest het goedkomen. Een wedstrijd boven verwachting en kleine verbeterpuntjes die normaal wel goed gaan geeft moed voor de volgende wedstrijd. In een groot deelnemersveld turnde ze zich naar een 15e plek. In januari is de 2e voorwedstrijd voor de 3e divisie, in februari hebben de 4e divisieturnsters hun eerste wedstrijd en de 5e divisie in maart. Blijf via Facebook en Instagram op de hoogte van onze prestaties.

Sinterklaasinstuif – 26 november 2016


Ook dit seizoen is Sinterklaas bij ons op bezoek geweest. Niet alleen voor de gezelligheid, maar er was ook een piet die niet meer op het dak durfde. Hij dacht dat wij zijn piet wel konden helpen en niets was minder waar! Nadat al onze leden over de balk waren gelopen en met een beetje hulp van een paar turnsters, durfde piet steeds beter. Na een paar wiebels en een val, rende ze weer bijna over de balk! Hierna was er nog voldoende tijd om te laten zien wat onze turn(st)ers allemaal nog meer kunnen. Er werd volop gesprongen en geduikeld en Sinterklaas liep kriskras door de zaal omdat iedereen graag zijn/haar kunsten wilde laten zien. (Een filmpje van deze instuif staat op ons youtubekanaal.)

Jaarfeest – 2 april 2016


Educa bestaat dit jaar 41 jaar en dat vieren we altijd met een gezellige dag voor onze leden. Vorig jaar werd het jubileum gevierd met een show waar al onze leden vooraf een demo voor in hadden gestudeerd, maar de andere jaren staat er iets heel anders op het programma. Omdat deze zomer de Olympische Spelen in Rio worden gehouden, hebben wij alvast gekeken of wij ook mee konden doen en welk land het sterkste was.

Nadat de sporters werden binnengehaald, werden alle leden ingedeeld bij een land en moesten de vlaggen gekleurd worden en werden er vlaggetjes, namen oid op de gezichten getekend, zodat de groepen goed duidelijk waren. Na een warming-up waarbij bewegingen uit allerlei sporten voorbij kwamen (zwemmen, paardrijden, voetballen etc), konden we verder met de landenestafette. Zestien teams met allemaal acht sporters in de estafette moesten zo hard mogen naar de andere kant van de zaal om daar bijvoorbeeld het logo van de olympische spelen na te tekenen, of onder het water door (zeil). Het team wat als eerste binnen kwam, liet dat zien door met de vlag te zwaaien.

Tijd voor de pauze, want ’s middags moest er weer gestreden worden. Om de wedstrijdjes zo eerlijk mogelijk te houden, streden acht landen met de jongste leden tegen elkaar en acht landen met ‘oudere’ leden ook. Zo werd er gevoetbald op je billen, getennist met een ballon richting een korf, droog schoon gesprongen bij de trampolines, een hockeyparcours afgelegd, in galop, gestrekte draf en zijwaarts te paard over hindernissen gesprongen, al worstelend een bal op de grond gedrukt en gesprint en ver gesprongen bij atletiek. Natuurlijk was er ook tijd voor pauze en werd er meteen een teamfoto gemaakt.

Nadat alle punten waren opgeteld, de kinderen uitleg hadden gekregen over de presentatie voor de ouders, moest er nog even gewacht worden totdat echt alle ouders binnen waren. Deze minuutjes werden opgevuld met moppen en raadsels. Nou, dat kunnen ze ook goed! Toen de ouders er waren, maakten de landen zich op voor de presentatie. Zoals bij de echte Olympische Spelen kwamen ze per land het stadion binnen onder luid applaus. Voordat we verder konden met de prijsuitreiking, werden eerste alle jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn Annelie, Merit, Ilse, Sam, Pip, Fleur, Inès, Renske, Rob, Indy, Indya, Kelly en Lizzy 5 jaar lid! Claudia, Elin, Nikki en Sophie zijn al 10 jaar lid, maar konden helaas allemaal niet aanwezig zijn.

Dat het een spannende strijd was geweest tussen de landen was te zien; er waren maar liefst drie landen met 41 punten! Op de eerste plek eindigde China, gevolgd door Canada en Engeland.

Dit jaarfeest met 128 olympische sporters werd onder andere een succes dankzij 17 landencoaches en 13 spelleiders!
jaarfeest

Turnhaltraining Best – 13 maart 2016


Elk jaar geven we onze turn(st)ers de kans om een keer te trainen in een echte turnhal en vandaag was het zo ver. Drie blokken vol met leden tussen 4 en 14 jaar mochten een uur lang op allerlei manieren de valkuil in. Zo gingen ze via een grote trampoline met een salto over een matrassenstapel de kuil in; mochten ze voor 1x loslaten in hun voorzwaai op brug om zo op hun rug in de kuil te landen, hebben ze ook achter losgelaten om in de dichte kuil te landen en zijn ze met radslag, arabier of overslag de kuil in gedoken. Daarnaast was er ook een grote vierkante vloer en is er volop gerold op balken van verschillende hoogte en breedte.

De spierpijn van de dag(en) erna was het dan ook meer dan waard!

Foto’s van het tweede blok zijn te vinden bij media.

Na de jongere leden, mochten de leden die op vrijdag bij Marieke en Karin of bij Deborah trainen. Zij mochten zelf kiezen waar ze op wilden trainen en zodoende vlogen de salto’s, voorwaarts, zijwaarts, achterwaarts, met of zonder draai je om de oren. Verder waren de flikflakjes favoriet en werden er naast de ‘normale’ handstanden en radslagen, ook boogjes en handstanddoorrollen op balk geturnd. En dit alles werd zorgvuldig vastgelegd op hun eigen telefoontjes, dus wellicht zien we het op social media nog een keer terug.
turnhal

Wedstrijden 5e divisie – 12/13 maart 2016


Dit seizoen turnen en twee meiden in de 5e divisie; Maud en Lieve. Maud heeft de afgelopen weken extra hard moeten werken om haar oefeningen er in te krijgen en haar balkangsten te overwinnen. Gelukkig heb je als jeugd2 een mooi tussenjaar zonder al te veel eisen en netjes werken is hierbij erg belangrijk. Gelukkig lukte haar ophurken op brug en zo werd ze 6e (waarbij de beste 8 per toestel een toestelfinale hebben). Op sprong kwam ze 0,025 te kort voor nog een toestelfinale, maar met haar 10e plek overall, is ze keurig door naar de regiofinale.

Zondagochtend 8 uur stond Lieve klaar in Boxmeer voor haar wedstrijd. Lieve heeft wegens een polsblessure al twee jaar geen wedstrijden kunnen turnen, maar was er nu klaar voor. Met een camera van Sportief Land van Cuijk op haar sprong gericht startte ze haar wedstrijd. Bij brug ging ze de mist in met haar ¾ reus, wat erg veel punten kost (val, element te kort), dus gingen we verder voor toestelfinales. Op balk was dit haalbaar, maar ze moest de balk 3x vroegtijdig verlaten. Ze stond wel na de onderdelen, dus hield ze gelukkig nog een mooi punt over en het boogje op balk was gelukt. Vloer kende veel tegenstand, maar haar streksalto mocht er wezen. Helaas niet door, maar wel een goede vierkamp na lange tijd.

Wedstrijden 4e divisie – 27/28 februari 2016


In het weekend van 27 en 28 februari kwamen onze 12 turnsters uit de 4e divisie/D1 in actie. Als allereerste mochten drie van onze pupillen 1; Floor, Fleur en Mare (de andere twee pupillen 1 komen op zondag in actie). Ze wisten dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn, maar gelukkig waren de oefeningen niet veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen, dus vol goede moed begonnen zij zeer netjes op sprong, gevolgd door drie nette brugoefeningen. Ze waren alle drie goed op weg, maar toen ging Floor op vloer de mist in met haar pirouettencombinatie, wat veel punten kost en een plekje in de regiofinale. Mare turnde op alle toestellen stabiel, maar kwam net iets te kort en staat nu tweede reserve. Fleur scoorde maarliefst 50,066 en is met haar 9e plek ruim door naar de regiofinale.
Intussen turnde Anne (senior) een stabiele wedstrijd op de andere baan. Een lange tijd had ze het hoogste punt op vloer (waarbij de beste 4 per toestel doorstromen naar de toestelfinale). Het laatste toestel ging echter minder goed en enkele vallen van balk leken haar een plek in de regiofinale te kosten. Een dag later werd bekend dat ze alsnog is doorgestroomd en haar tweede plek op vloer betekent ook nog een toestelfinale.Direct na deze wedstrijd stonden Joes en Tess (instap) al klaar voor hun eerste echte wedstrijd. Konden ze hun zenuwen onder controle houden? En dan ook nog starten op balk en als allerallereerste voor Joes. Gelukkig waren ze vorige week al wezen kijken bij de wedstrijd van de 3e divisie, dus wisten ze al een beetje hoe het zou gaan. Op vloer wisten ze prima de weg met en knappe 9e plek op voor Tess. Op naar alweer het derde toestel waar Joes na haar handstand – platval terug huppelde voor haar tweede sprong, de salto. Voordat we er erg in hadden, was het al weer tijd voor het laatste onderdeel, de brug. Inturnen ging lekker, met af en toe een dubbele buikdraai door een gladdere ligger. Zelf waren we erg tevreden over de wedstrijd, maar was dit genoeg? Met een 15e plek voor Joes en een 17e voor Tess zijn ze beide keurig doorgestroomd!Als laatste waren de junioren aan de beurt en blij dat ze eens niet op balk hoefden te beginnen, maar op sprong. Brug is voor Laura en Maud minder favoriet, maar Donna liet twee goede kippen, een zolendraai en een hoge salto af zien en had hiervoor ook al twee sprongen laten zien zonder pasjes na de landing. Laura haalde de onderdelen door elkaar, wat resulteerde in twee vallen, dus ze had wat goed te maken op de andere toestellen. Balk ging ook lekker, met spagaatsprongen van 180gr bij Maud. Als laatste op vloer wist Laura ruimschoots het hoogste punt te behalen en scoorde Maud het derde punt. Maud had met haar 4,1 D-score de hoogste moeilijkheid van de junioren op vloer. Omdat er nog 2 anderen zijn met hetzelfde eindpunt, is het nog even afwachten of ze daadwerkelijk een toestelfinale heeft. Ze is in ieder geval wel door naar de regiofinale samen met Laura.De volgende ochtend was Lizzy (jeugd2) aan de beurt. Zij is pas later in de selectie gekomen en kende wat brugangst, maar heeft hier de afgelopen maanden heel hard aan gewerkt. Wij zien duidelijk verbetering, maar op wedstrijd wilde het niet lukken. Een laag cijfer is geen lekker begin van je wedstrijd, waardoor ze er niet goed in kwam. Ze heeft zich knap door de wedstrijd heen geworsteld, met een mooie, eigen vloeroefening, maar maakte door brug al geen kans meer op doorstroming.'s Middags turnden Noa en Puck (pupil 1). Geesje, ons jurylid, had speciaal een ronde vrij gekregen om naar haar eigen dochter te kijken en daarnaast hadden deze twee meiden nog veel meer publiek meegenomen; gezellig. Met een nette start op vloer met hier en daar een vergeten tenenstand, gingen we door naar sprong. De kast in Dinther lijkt veel lager dan de onze, dus een eitje. Een leuk feitje is dat deze twee dametjes beiden een balkoefening hadden zonder vallen! Noa bleef, weliswaar een beetje gek, staan na de radslag en bij Puck wilde de radslag niet lukken bij het inturnen, dus werd er snel gekozen voor een koprol en met succes.

Met een 9e plek totaal is Noa door naar de regiofinale en Puck (28e) helaas niet.

Met 7 finaleplaatsen en 3 toestelfinales op vloer kunnen we terug kijken op een geslaagd weekend!Toestelfinale 3e divisie – 21 februari 2016


In de voorwedstrijden waren er knap drie toestelfinales behaald door Puk en Philine.

Philine mocht in de eerste ronde springen en na het inturnen is gekozen voor een overslag in plaats van half in – half uit. Haar tweede sprong werd een half in – heel uit. De eerste sprong ging perfect (12.000 waarbij je maximaal een 12.400 kan halen), maar de tweede was net niet ver genoeg ingedraaid, waardoor hij volledig is afgewaardeerd naar een overslag. Aangezien ze twee verschillende sprongen moet turnen, betekent dit een 0 en dus een 6.000 gemiddeld. Een zeer zware straf voor een ogenschijnlijk keurige sprong. Hier hadden nog twee turnsters meer last van, wat vreemd is, omdat ze wel in de toestelfinale zijn gekomen.

De volgende ronde mocht Puk op sprong; haar eerste aanloop ging niet lekker, maar weigeren betekent al 1 punt minder, dus sprong ze door. Aangezien dit een toestelfinale was, zijn je medaillekansen voorbij, maar Puk liet bij haar tweede sprong zien dat ze de half in – half uit goed beheerst. De vloerfinale van Puk zag er goed uit en alle punten lagen dicht bij elkaar. Met een mooie 5e plek kan ze hier tevreden op terugkijken.Wedstrijd 4e divisie – 21 februari 2016


Een week eerder dan gepland mochten Yoni en Indya, jeugd1 D1, hun voorwedstrijd turnen. Waar de een beter presteert op wedstrijden (Indya) en de ander wat meer last heeft van zenuwen (Yoni), was het spannend hoe ze het zouden doen. Op beide banen turnden meisjes van hetzelfde niveau, wat inhoudt dat je ongeveer 45x achter elkaar hetzelfde vloermuziekje hoort.. Onze meiden waren er klaar voor, wat zorgde voor nette oefeningen en keurige overslagen over een pegasus van 1m20, waarbij de meiden zelf niet veel groter zijn. Op balk bedacht Yoni tijdens de oefening dat het beter was om haar boogje en radslag-salto af (beide bonus) niet te turnen; een verstandige keuze gezien de zenuwen voor deze mooie balkturnster. Indya is meer van de brug en dat was ook te zien; soepel vloog ze door de oefening. Slechts 10 turnsters mochten door naar de regiofinale en hiervoor kwamen Yoni (17e) en Indya (21e) helaas te kort.Regiofinale 3e divisie – 20 februari 2016


De regiofinale voor de 3e divisie is een wedstrijd waar verder niks aan vast zit; je kunt niet doorstromen, dus gewoon lekker turnen. Je turnt dan tegen meisjes waar je hiervoor ook tegen turnde, dus elke stijging in het klassement, is winst. Na een wedstrijdrondje in eigen zaal, vertrokken Sterre, Sam en Puk naar Oss. Sterre werd keurig 12e (na een 18e en 16e plek) en ook Sam steeg naar een 14e plek (na een 19e en 18e plek). Dit was vooral te danken aan de brugoefeningen, die sterk verbeterd zijn de afgelopen weken. Puk turnde stabiel en zag dit als een mooie voorbereiding op de toestelfinales van morgen (in dezelfde zaal).Als laatste mochten Eva, Annelie en Philine. Philine was eerste reserve en wist pas net van tevoren dat ze mocht invallen (alleen bij de junioren en senioren waren zoveel deelnemers in de voorrondes dat er reserves waren). Haar losom op brug was veel ruimer dan normaal, maar ze kon haar wippertje niet doorturnen na de zolendraai, wat meteen een half punt kost. Volgens de telling zou ze als 36e de finale in gaan, dus ze kan meer dan tevreden zijn met haar 21e plek!

Aan de andere kant was er meer stress; Eva had de druk zo hoog gelegd om nu wel een keer een wedstrijd volledig te turnen (eerste wedstrijd alleen brug, tweede wedstrijd balk niet af kunnen maken), wat alleen maar tegenwerkte. Een start op balk, waarbij ze de vorige keer hard ten val kwam, is dan ook niet ideaal. Annelie zorgde voor de rust en turnde zoals we van haar gewend zijn en elke wedstrijd weer een beetje netter. Toen we drie toestellen gehad hadden, was zeiden ze geen spanning meer te hebben voor het laatste toestel. Bij Karin nam de spanning echter toe, want we hadden hard getraind op de salto af bij brug, maar gingen ze hem echt alleen doen? Als trainster mag je er bij staan op de mat, maar zodra je de turnster aan raakt, telt de salto niet, maar als ze vallen, moet je ze wel opvangen. En dat terwijl de afsprong van de brug ongeveer in het publiek was.. Vol trots kunnen we melden dat beide meiden de salto alleen hebben geturnd! Annelie werd uiteindelijk 22e en Eva 27e.Jeugdpronkzitting Erp – 5 februari 2016


Ook dit jaar mochten we weer meedoen met de jeugdpronkzitting in Erp en lieten we net als in Veghel, de demo ‘Het lelijke eendje’ zien. In onze demogroep turnen maarliefst 6 Erpse (Jort, Floor, Sam, Mare, Lizzy en Anne). Wat een enorm enthousiast publiek zat er in de zaal! En wat kan de groep al goed aanpassen aan het podium. Soms leek het alsof er een overslag of radslag het publiek in zou gaan, maar gelukkig bleef iedereen op het podium. Met name voor het overvliegen van Sam en Bregje en de lenige trucjes van Lizzy werd hard geapplaudisseerd.

Bekijk hier de demo: https://www.youtube.com/watch?v=d2JIBcMG2uc&feature=youtu.be

Voorwedstrijden 3e divisie – 9/10/30/31 januari 2016


Voor de 3e divisie turnsters zijn dit jaar twee voorwedstrijden, waarbij je door kan stromen naar de regiofinale. Tijdens de voorwedstrijden wordt ook meteen de plaatsing voor de halve finale en voor de toestelfinales bepaald. Spannende wedstrijden dus, maar voor ons was het belangrijker om de wedstrijden zonder grote fouten te turnen.

Dit seizoen turnen er 6 meiden in de 3e divisie; Annelie en Eva (pupil 2), Sterre en Sam (jeugd 1), Puk (jeugd2) en Philine (senior).

Na het eerste wedstrijdweekend hadden Sterre en Puk zich al geplaatst voor de regiofinale en wist Puk maar liefst twee toestelfinales binnen te slepen (sprong en vloer). De groep senioren is gesplitst, waardoor er pas na de twee voorrondes wordt bepaald wie er door zijn, dus Philine moest nog even geduld hebben.

Na het tweede wedstrijdweekend was ook Sam door en leek Philine verzekerd van een plekje in de regio en mogelijk ook nog en balkfinale, maar de telling was totaal anders dan gedacht. Dit resulteerde wonderlijk in een sprongfinale (Philine heef tot nu toe elk jaar een sprongfinale, een knappe prestatie) en eerste reserve.

Omdat degenen die bij de eerste wedstrijd al door waren, eruit worden gefilterd bij de tweede wedstrijd, zijn ook Annelie en Eva door naar de regiofinale. Kortom, iedereen door naar een finale!Jeugdhofzitting Veghel – 9 januari 2016


Elk jaar vaste prik; de jeugdhofzitting in Veghel. Terwijl Karin op wedstrijd was, werd de demogroep geschminkt en aangekleed door enkele ouders onder leiding van Esther. Dus toen Karin samen met Sterre (’s ochtends wedstrijd, ’s middags demo) terug in de zaal kwam, was bijna iedereen al klaar voor vertrek. Na een korte peptalk en een lang zal ze leven voor Indy vertrokken we met z’n allen naar de koekbouw.

Het thema van de jeugdhofzitting was ‘Circus’ en een turnact past hier altijd in. Ons thema dit jaar is het lelijke eendje, waarbij Lizzy het ‘lelijke’ eendje is, omringt door de bovenpartners van de acro, die allemaal een zwart eendje zijn.

Het was een mooie middag met een zeer geslaagde demo!Turnproeven – 12 december 2015


Dat de turnproeven populair zijn, dat weten we, maar zoveel deelnemers is wel een record! Maar liefst 185 aanmeldingen! Bijna de helft hiervan turnt in niveau 1. Velen wisten nog niet precies wat hen te wachten stond, omdat ze soms pas net turnen. Anderen kwamen vorig jaar een paar punten te kort en wilden het nu nog eens proberen. Van de kast af springen, over de bok, een handstand tegen de muur; het was allemaal tegelijk te zien. Daarbij zat de tribune ook aardig vol met ouders die het waarschijnlijk net zo spannend vonden als onze turn(st)ers.

Bij blok 2 zit er al iets meer ‘ervaring’, maar zij weten ook dat je het echt moet kunnen, wil je doorstromen naar niveau 3. In dit niveau worden ook 9 onderdelen getoond aan een jury. Je krijgt voor je radslag bijvoorbeeld een punt (1, 2, 3, 4 of 5) en voor overhurken over de kast ook en zo alle 9 onderdelen bij elkaar, zorgt voor een eindpunt. Bij een score van 38 punten of meer, ga je door naar het volgende niveau.In niveau 3 en 4 wordt het helemaal spannend. De meeste turn(st)ers halen dit niveau niet in één keer, maar enkelen is dit wel degelijk gelukt. Een knappe prestatie! Waarbij de meeste ouders nog nooit hebben gehoord van een stutrol (niveau 3) of het al eng vinden om over een balk te lopen, terwijl hun dochter een radslag hierop maakt (niveau 4), doen onze turn(st)ers dit toch maar mooi even. Negen meiden wisten niveau 3 te behalen en dit jaar waren er drie meiden die niveau 4 hebben gehaald!!Sinterklaasinstuif – 28 november 2015


Elk jaar nodigen we Sinterklaas uit om langs te komen en ook dit jaar had hij tijd voor ons vrij gemaakt in zijn drukke schema. Met zo’n 80 leden en net zoveel ouders, broertjes en zusjes op de tribune, was het een gezellige middag. We hebben gezongen, geholpen met de pepernotenmachine en laten zien wat we allemaal al durven en kunnen.

We hebben Sinterklaas en zijn drie pieten nu al uitgenodigd om volgend jaar weer langs te komen!Guppiesport bij ’t Klavertje - 6 september 2015


Op zondag 6 september zal Guppiesport gepromoot worden tijdens het 5 jarig bestaan van Kinderopvang ’t Klavertje.

Waar is dat feestje……Hier is dat feestje!!

Kinderopvang ’t Klavertje bestaat 5 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Kom samen met vrienden en familie op zondag 6 september naar Kinderopvang ’t Klavertje en feest mee!

Wat is er te doen:

* Anne Rovers; Workshop kinderyoga (start om 11.30, 12.15 en 13.00 uur)
* Wandeling door de natuurtuin
* Hippiez, verkoop kinderkleding
* Forever Safe, demonstratie Eerst Hulp aan Kinderen
* Stichting Marijn, knutselen van pinata’s
* Pica Kappers: Workshop vlechten
* Playble; leren spelen
* Ikspeditie Kindercoaching
* Guppiesport, sport voor de allerkleinsten door Educa Veghel
* Bibliotheek Veghel
* Puur voor Mij, Natuurlijk genieten!
* Mooi Beauty & Wellness (o.a. uitleg zwangerschapsmassage)

Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd voor de kinderen zoals knutselen, schminken en er is vast ook iets lekkers!

Waar is het te doen:

Kinderopvang ’t Klavertje Bolstweg 10a Mariaheide

Hoe laat is het te doen:

Van 11.00 uur tot 15.00 uur

Voor wie:

Voor iedereen!

Auditie Demogroep – 3 juli 2015


Ondanks de hitte waren er maar liefst 43 turn(st)ers naar de auditie voor de demogroep van komend seizoen gekomen. Dit geeft al aan hoe graag iedereen in de demogroep wil! Het is dan ook extra moeilijk om een groep samen te stellen; groot, klein, recreatie en selectie, we zoeken naar een mix die onze club kan promoten. Het minst leuke is dat we kinderen teleur moeten stellen, terwijl iedereen heeft zijn/haar best gedaan.

Onderstaande turn(st)ers die zijn geselecteerd voor de demogroep van komend seizoen, worden vanaf vrijdag 4 september van 17.30u-18.30u elke vrijdag verwacht (m.u.v. vakanties) in de Microhal. Zij blijven ook in hun eigen groep trainen dus gaan qua contributie ook een uur omhoog).

Turn/dansgroep 2015/2016:

Lizzy Bartels
Fenne Barten
Kelly van den Berg
Jort van Boxtel
Sterre Hoyas
Nevenka Jansen
Anouk Mangnus
Jaeda Morris
Floor van Rosendaal
Indy van Strien
Sterre Vreeswijk
Mare van de Werff
Merit van de Wijgert

Onderstaande turnsters zijn geselecteerd voor de acrogroep en mogen minimaal een maand proefdraaien op elke vrijdag van 18.30u tot 19.30u in de Microhal. Mochten zij uiteindelijk niet in de acrogroep blijven, kunnen zij aansluiten bij de turn/dansgroep.

Nieuwe bovenpartners:

Lente Beltman
Eva Kremers
Bregje Schuurmans

Nieuwe onderpartners:

Loes Knaapen
Amy Pittens

Groep van de maand – Maandag 17.30u Bundersschool


Op maandag traint een groep fanatieke meisjes in de Bundersschool die maar al te graag zelf de warming-up wil doen. Regelmatig geven twee meisjes aan de rest van de groep het rekgedeelte en ze weten heel goed hoe ze elkaar kunnen helpen om op het rek of op de trapeze te komen. Eigenlijk hebben ze helemaal geen trainsters nodig! Om dit te bewijzen hebben we een filmpje van een training gemaakt. Nu maar hopen dat Pascalle, Mirthe en Karin toch nog mogen blijven, want ze kunnen hun trainsters eigenlijk ook niet missen (sommigen zijn bang dat ze nu ontslagen worden, want voor het jaarfeest hebben ze ook al liggend lesgegeven..).

Groetjes,

Ilsa, Jill, Laura, Jip, Mex, Floor, Wies, Suus, Liz, Lobke, Ilona, Geertje, Eleine, Floor, Lysanne, Dani, Jady, Bregje, Sam, Mare, Fleur, Pascalle, Mirthe en Karin.

gvdm

Open Bredase Turnkampioenschappen – 25 mei 2015


Dit jaar mochten 24 van onze selectieturnsters meedoen met de Open Bredase Turnkampioenschappen. Voor ons de eerste keer dat we deelnemen en omdat door de vele aanmeldingen het weekend al snel vol zat, werd iedereen van Educa op de maandag geplaatst. Het doel was om ontspannen een wedstrijdje te draaien en zo meer wedstrijdervaring op te doen. De meeste andere verenigingen kwamen niet uit onze regio en er is geen sprake van doorstroming, dus de druk was al minder hoog.

In de ochtend begonnen Fleur N (junior, 5e divisie) en Annelie en Eva (pupil 1, D1) na een warming-up met d wedstrijd. Fleur ging erg lekker, maar door een foutje op brug zakte ze naar een 4e plek. Annelie turnde een veel nettere wedstrijd dan de vorige keer en scoorde met haar huizenhoge salto de 2e plek op sprong. Eva haperde bij haar stutrol op vloer wat haar mogelijk veel punten heeft gekost, maar liet alles superstrak te beheersen. Een 13e en 14e plaats voor deze meiden was het resultaat.


De tweede wedstrijd was voor Esmée (senior, 5e divisie), Lianne (jeugd2, 5e divisie) en onze instappers D1 Floor, Fleur, Puck, Mare en Noa. Esmée werd knap 3e met het 2e punt op balk en 3e punt op vloer en de coaching door Philine, Anne en Sophie. Ook Lianne, die wegens een uitvaller op het laatste moment toch nog mee mocht doen, turnde gecontroleerd op de vier toestellen (2e punt op vloer en 3e op brug) en kreeg als beloning de zilveren medaille omgehangen. Bij de instappers begon het wat rommelig door de vele indrukken die ze nog hebben van een grote zaal en zoveel publiek. Dan is de start op vloer niet ideaal, want ‘iedereen kijkt naar je’. Gelukkig wisten de meiden zich te herpakken op sprong, waar Noa het 4e punt haalde. Ook bij brug werden keurige hoekhangen getoond en door de hoge zwaaien haalde Fleur het 3e punt. Bij balk waren er weinig vallen en door het goede ritme en de snelle koprol wist Puck hier het hoogste punt neer te zetten. Uiteindelijk werd Floor 8e, Puck 11e, Mare 12e, Noa 14e en Fleur 15e.


Na een pauze was het tijd voor de derde ronde met Petri en Anne B (senior, 4e divisie), Philine en Sophie (senior, 3e divisie), Lizzy en Maud L (jeugd1, D1) en Sterre (pupil2, D1). Een drukke wedstrijd waar de senioren deels elkaar moesten coachen en Esther nog meer dan in de vorige ronde aan het slepen was met dikke matten door de verschillende sprongen in de onderbouw.

Anne stond lang vierde en moest als laatste op balk. Na een erg hoog punt (2e) kwam ze helaas 0,3 te kort voor een derde plaats. Maar met het 3e punt op vloer en een 4e plaats overall kan ze terugkijken op een goede wedstrijd. Ook Petri ging lekker met haar 4e plek voor de half in – half uit op sprong. Zij sloot de wedstrijd af met een 8e plaats.

Op brug ging Sophie de mist in met haar losom – kip ½ draai, waarbij de medaillekansen al verspeeld had. De daaropvolgende balkoefening ging ook niet naar wens, maar gelukkig herpakte ze zich op vloer en sprong waar ze beide het 2e punt neerzette (4e allround). Philine was niet geheel tevreden op brug en dacht na twee toestellen op een 3e plek te staan. Na een vloeroefening zoals we van haar gewend zijn en twee keer een mooie half in – heel uit op sprong (beide 1e op dit toestel) werd ze verrassend 1e!

Bij Lizzy en Maud ging de brug juist heel goed met twee gelukte ¾ reuzen naar boven. Lizzy behaalde ook nog eens het een-na-hoogste punt op vloer. Uiteindelijk werd Lizzy 8e en Maud 10e. Waarschijnlijk was de brug in baan 2 erg fijn, want ook Sterre ging als een speer en zette met haar perfect doorgeturnde brugoefening het 3e punt neer en werd totaal 7e.


Vandaag was er ook nog een vierde wedstrijd en deze was voor onze junioren 4e divisie (Anne G en Maud E), jeugd2 3e divisie (Donna en Laura), jeugd1 N4 (Puk) en pupillen2 N3 (Yoni en Sam). Gelukkig zaten de junioren en jeugd2 in dezelfde groep en hebben ze geleerd om goed naar coach Esther te luisteren als het gaat om inturnen op brug (dus de volgende keer niet nog een keer en vervolgens in de wedstrijd vallen..). Gelukkig herpakte Anne zich op balk en zette met maarliefst 0,4 meer dan de nummer twee, het hoogste punt neer op balk (totaal 6e, 0,4 van de nummer 3 af). Maud miste de wedstrijdspanning en maakte overal onnodige kleine foutjes en bleef hangen op een 14e plaats. Onze jeugd2 turnde alleen tegen UDI Westland en hier wist Donna knap het 3e punt op brug te halen en scoorde Laura ruim 0,5 punten hoger op vloer dan de nummer 2. Totaal werd Laura 4e en Donna 5e.

Puk werd vandaag gecoacht door Petri, die ook al de hele dag aanwezig was om te coachen en hiervoor zelf een wedstrijd had geturnd. Vooraf was al duidelijk dat ze, als Petri erbij staat, niet van balk zou vallen met de radslag. Zo gezegd, zo gedaan en ook op vloer zette ze met haar hoge flikflak-salto het 2e punt en de hoogste D-score neer. Een mooie zilveren medaille werd haar omgehangen bij de prijsuitreiking.

Sam wilde op brug haar salto van de vorige keer goedmaken en zette extra enthousiast in. Gevolg: een super hoge salto die boven de ligger uit kwam, maar een landing waarbij ze doorrolde op haar rug. Een flinke teleurstelling die haar balk niet ten goede kwam, maar ze liet echter wel spagaten met 180gr beenspreiding zien op balk. Yoni had dit keer veel minder spanning voor de wedstrijd en dit was voornamelijk zichtbaar op balk, waar ze ondanks een val het 3e punt neerzette. Totaal werd Yoni knap 9e en Sam 11e.

Een gezellige wedstrijd die vooral goed is voor het zelfvertrouwen van de meiden. Volgend jaar doen we zeker weer mee!

Toestelfinales 4e-5e divisie – 25 april 2015


Een drukke wedstrijd, de toestelfinales. Trainers en turnsters zijn voorzien van een heus boekwerk met de schema’s wie waar wanneer moet zijn en er wordt gerend om op tijd klaar te staan bij het toestel met de ene turnster, omdat de andere pas net klaar was op een ander toestel. Kortom, licht chaotisch is het wel.

Gelukkig waren wij vrij gunstig ingepland en konden Fleur N (balk en vloer), Lianne (sprong en brug) en Floor (balk) rustig van start. Fleur was gefocust om een medaille op balk te halen en na een foutloze oefening was het even spannend wat voor punt ze zou krijgen, nu de rest al was geweest. Een zilveren medaille was het resultaat; doel behaald! Hierna gingen we snel door naar de 3e ronde, waarin alle drie de meiden mochten turnen. Lianne sprong twee nette overslagen over de pegasus en tot de prijsuitreiking wisten we niet of dit de 3e of 4e plek was, omdat 1 punt niet op het bord was gezet. Extra leuk dat ze daarom de bronzen medaille omgehangen kreeg. Floor liet een keurige oefening op balk zien met wederom een koprol tot zit en Fleur turnde een mooie vloeroefening, maar verloor veel punten door een andere sprongserie.


’s Middags mochten de junioren Maud B, Maud E, Anne G en Nikki, jeugd1 D1 Lizzy en Pupil2 D1 Indya. Lizzy startte met een mooie vloeroefening, gevolgd door twee goede overslagen over pegasus. In een sterk deelnemersveld was dit niet genoeg voor een medaille, maar ze kan tevreden zijn.

Begeleid door Anne en Nikki turnde Indya in op balk, gevolgd door een wedstrijdoefening waarbij ze na een sterke start, drie keer de balk moest verlaten. Ook Nikki en Maud B startte op vloer. Nikki turnde als allereerste turnster haar vloeroefening. Deze ging geheel foutloos, maar werd laag gewaardeerd. Maud B startte met een hoge salto achterover, maar raakte al snel haar oefening kwijt, wat erg zonde was. Maud B had ook nog een sprongfinale, net als Maud E en beiden scoorden hoog voor een overslag, maar door de half-in-half-uit van de tegenstanders, was dit net te weinig.

Anne had als laatste medaillekansen en turnde de laatste trainingen al erg stabiel, net als met het inturnen. Helaas viel ze na haar wisselspagaat en vergat daarna een extra sprong te maken, wat al minimaal 1,5 punten aftrek geeft. Extra knap was het dat ze hierna door wist te turnen zonder wiebels.

Vriendschappelijke teamwedstrijd – 19 april 2015


In december waren de 3e divisieturnsters van Dioscuri uit St Oedenrode al bij ons op bezoek geweest, dus nu was het tijd om daar een wedstrijdje te turnen. Naast 3e divisieturnsters, waren ook onze 4e divisiemeiden uitgenodigd om het team te versterken, al werden ze dan wel op het niveau van de 3e gejureerd.

Het grootste doel was om ontspannen een wedstrijdje te turnen en om beter te scoren dan de wedstrijd in december, die niet bepaald lekker ging. Ons team bestaande uit Philine en Sophie (3e divisie), Petri, Anne B, Nikki (4e divisie) en Maud R (5e divisie) begon met goede half-in-half –uit op sprong, waarbij we iets meer punten scoorden dan Dioscuri. Zo ook bij balk; Nikki, Sophie en Philine wisten hun oefening zonder vallen door te komen (beste 4 punten tellen), waarbij er van het andere team slechts 1 wist te blijven staan. Bij brug werd al snel duidelijk dat deze nieuwe lage ligger erg glad was, wat voor enkele valpartijen zorgden tijdens het inturnen. Hierdoor werd er voorzichtig geturnd en enkele losommen weggelaten, waardoor we veel punten verloren. Het andere team had twee jeugdturnsters (minder moeilijkheid) en liepen zo ver vooruit in de teamscore.

Als laatste de vloeroefeningen in een rechte baan, welke de dag ervoor nog even goed zijn doorgenomen. Alle oefeningen verliepen naar behoren en ook hier scoorden we hoger dan het andere team. Helaas waren we teveel punten op brug verloren, waardoor het team van Dioscuri heeft gewonnen. Individueel behaalde Nikki een 2e plaats!

Regiofinale 5e divisie – 12 april 2015


De enige turnster die dit jaar nog niet in actie was gekomen, was Lianne. Zij turnde vandaag haar regiofinale 5e divisie in de jeugd2. Er werd gekozen voor een brugoefening op safe en deze werd keurig doorgeturnd, wat haar een toestelfinale opleverde. De balk ging zonder vallen, maar door wat afleiding van een val op vloer van een andere turnster, ging het wat voorzichtig. Hierna liet ze voor het eerst haar vloeroefening op een eigen muziekje zien, na jaren van de verplichte oefenstof. Met een ruime arabier-flikflak, overslag en sprongcombinatie wisselspagaat-spagaat-sisonne, wist ze ook hier een mooi punt te behalen. Al snel kwamen we bij sprong en ondanks dat ze niet helemaal lekker uitkwam tijdens haar eerste aanloop, zette ze hier het derde punt neer, nog een toestelfinale.

Totaal werd ze knap 7e, waarbij slechts de eerste 5 turnsters doorstromen. Er is nog een kans dat dit er meer worden, maar voor nu eerst alleen de toestelfinales over twee weken.

Regiofinale 4e divisie – 11 april 2015


Terwijl in Veghel de bovenbouwselectieturnsters langzaam binnendruppelde in de zaal, was Lizzy (jeugd1 D1) al begonnen met haar warming-up in Valkenswaard. Vandaag stond de regiofinale op het programma met de mogelijkheid om door te stromen naar het district. Daarbij was het ook meteen een generale voor de toestelfinales die over twee weken plaats vinden.

Lizzy startte haar wedstrijd op brug, haar minst favoriete onderdeel, omdat ze pas sinds oktober mee traint met de selectie en op dit onderdeel nog achter loopt en wat angsten kent. Helaas verliep de eerste inturnbeurt ook niet helemaal lekker, dus extra gespannen begon ze haar wedstrijd. Gelukkig gingen de andere toestellen wel lekker en weet ze waar ze over twee weken nog extra op moet letten tijdens de toestelfinales op sprong en vloer.

’s Middags waren onze junioren aan de beurt. Vol goede moed en veel gezelligheid begonnen ook zij op brug. Veel fijner dan de balk zoals vorige keren, want dan heb je alle kracht nog. Allen kwamen de oefening goed door en ook op balk werd stabiel ingeturnd. Helaas was de wedstrijd iets minder stabiel, maar de radslagen stonden! Maud E wist met haar lach en sierlijkheid het 8e punt te noteren. Eenmaal bij vloer waren alle zenuwen weg en kon er volop gesprongen worden. De Johnson (spagaat met kwartdraai) van Anne G was perfect en ook de spagaat met halve draai van Maud B mocht er wezen. Op sprong was Nikki de enige van ons die een half-in-half-uit liet zien. De rest ging op safe, gezien de minder fijne plank. Al met al een prima wedstrijd, maar te kort om door te stromen.

Als laatste mochten Indya (pupil2 D1) en Anne B (senior). Anne was goed voorbereid en had mogelijkheden, maar startte minder lekker op balk met enkele vallen. Na een zuivere pirouette-spagaat met draai combinatie, zette ze iets te enthousiast in voor de salto-uitstap, waardoor ze de salto achterover niet meer kon maken. De rest van de oefening ging daarna weer goed, net als sprong en een prima doorgeturnde brugoefening. Op de andere baan turnde Indya haar oefeningen. Indya had vandaag als doelen om enkele nieuwe onderdelen te turnen. Zo lukte de overslag over de kast (zonder stapjes!) en de overslag van balk. Ook op vloer was de arabier-flikflak goed gegaan. Helaas miste ze op balk en vloer enkele pasjes en ging de pirouette-combinatie niet goed, wat veel punten kost.

‘gTV Educa presenteert’ Educa 40 jaar – 4 april 2015


Nadat enkele trainers, assistenten en ouders op vrijdagavond heel de zaal had omgebouwd, kon het jaarfeest dan echt beginnen. Alle groepen hadden een tv-programma of zender gekregen en moesten in dit thema een demo in elkaar zetten.

De show werd geopend door Deborah en Ton, zij waren wel toe aan een middagje zappen. Al is het wel goed om te bewegen, dus zapten ze naar ‘Nederland in beweging’ (trainers en assistenten). Nadat iedereen goed los was, want ook alle ouders en leden deden mee, kwamen we erachter dat Jeroen kwijt was. Waar was Jeroen? Snel, roep ‘Opsporing verzocht’ (maandag Jeroen)! Gelukkig werd Jeroen snel gevonden, maar voor het echte werk, schakelden we ‘Moordvrouw’ (vrijdag Karin) in.

Hierna wilden Deborah en Ton wel iets luchtigers zien. Er werd gekozen voor ‘Funniest Homevideos’ (vrijdag Deborah). Wat hebben we gelachen om alle capriolen op de tumblingbaan! Deborah dacht dat ze dit ook wel kon, dus probeerde ook een handstand te maken. Dit lijkt echter meer een sprookje te zijn, want het lukte helemaal niet. Over sprookjes gesproken, dat was een goed idee! Laten we kijken naar de ‘Sprookjesboom’ (maandag Melinda).

Sprookjes lijken op dromen, dromen van een onbewoond eiland, dat leek onze presentatoren wel iets. Op naar ‘Expeditie Robinson’ (maandag Karin). Maar is een onbewoond eiland wel onbewoond? Ze zagen dat de deelnemers de enge dieren op afstand moesten houden.

Even kijken wat ‘Animal Planet’ (donderdag Ton) zegt. Na deze demo constateerden Ton en Deborah dat er hier gelukkig geen enge beesten en mensen zijn, maar juist hele mooie mensen. Net modellen, zoals in ‘Holland Next Topmodel’ (selectie). Word je rijk al model? Want met dat geld wisten ze wel iets! Laten we meedoen aan ‘Miljoenenjacht’ (vrijdag Jeroen). Helaas, als je Miljoenenjacht kijkt op TV win je niets, dus werd er iets anders gezocht waarmee je rijk kan worden. ‘Holland’s Got Talent’ (zaterdag Melinda)! Dat moest het worden!

Na de uitzending vonden onze presentatoren dat het maar oneerlijk was, omdat een jury bepaald. Gelukkig let de jury wel goed op tijdens turnwedstrijden. Nu blijkt toevallig een turnwedstrijd uitgezonden te worden op het ‘Sportjournaal’ (dinsdag Karin).

En bij sporten horen prijzen. Dit jaar hebben we verschillende leden die 5, 10, 15 of zelfs 25 jaar lid zijn! Daphne, Kiki, Suus, Yoni, Maud, Anouk, Berber, Caitlin, Sanne, Alican, Sharon, Lianne, Kelly, Laura, Sanne en Lieve zijn 5 jaar lid, Esmée, Emma en Veerle 10 jaar, Melinda en Marieke 15 jaar en Deborah en Ton zelfs al 25 jaar. Daarnaast werden ook onze ereleden in het zonnetje gezet.

Pfoe, na zo’n middagje zappen konden Deborah en Ton wel wat afkoeling gebruiken. En wat kun je dan beter doen dan kijken naar ‘Expeditie Poolcirkel’ (demogroep)?

Hierna werd iedereen die had meegeholpen om dit jaarfeest tot een succes te maken, bedankt;
Sponsoren:

Alle groepsbegeleiding, opbouwploeg, DJ, fotograaf, cameraman, BHV, EHBO, keukenhulp, trainers en assistenten en natuurlijk de organisatie.

Toestelfinales 3e divisie – 29 maart 2015


260 Terwijl de klok net was verzet, mochten Laura en Karin in alle vroegte richting Cuijk voor de toestelfinales. Laura had een toestelfinale op vloer en was pas in ronde 4 aan de beurt. Gelukkig hadden we vandaag een stoel ipv een bank, dus dit maakte het een stuk aangenamer om te wachten. Laura liet een mooie choreografie op muziek van Robin Hood en maakte geen fouten (12e) en kan nu gaan werken aan de moeilijkheid van haar oefening.

220 ’s Middags mochten Sam, Puk en Philine laten zien wat ze konden en debuteerde Esther als coach op de wedstrijdvloer. Zij vond het wellicht nog spannender dan Philine, die met gemak wederom een medaille op sprong binnenhaalde. Op balk moest ze helaas een val incasseren, maar turnde verder een nette oefening (7e). Ook vloer ging naar behoren en lagen de punten dicht bij elkaar (8e).

Op de andere baan liet Puk een superstrakke vloeroefening zien. Alleen het allerlaatste element, de tik-tak, ging fout, wat haar veel punten kostte (14e), op brug liet wederom een mooie streksalto af zien (14e) en op sprong ging ze veilig voor twee overslagen (14e).

Sam had ook een toestelfinale op vloer en begon met een huizenhoge arabier-flikflak-salto. Daarna was ze wat slordig in haar spagaatsprongen, maar heef ook veel goedgemaakt in het grondstukje en hiermee haar lenigheid kunnen laten zien (15e).
Regiofinale 5e divisie – 28 maart 2015


260 Goed voorbereid ging Fleur vandaag op wedstrijd. Ze startte op balk, iets wat ze als een van de weinige niet zo heel erg vindt, en zette meteen een hoog punt neer, waar lang niemand overheen is gegaan (2e). Ook op vloer straalt ze (7e) en turnde voor het eerst een salto achterover in haar oefening. De overslagen over pegasus zagen er goed uit en ze wist haar brugoefening goed door te komen. Een keurige 13e plaats als gevolg en twee toestelfinales.


220 Aan het eind van de middag kwamen Esmée, Luna en Maud R in actie. Na 6 goede overslagen, maakte Luna op brug een mooie blooper. Gelukkig wist zij hierna toch nog haar tweede kip te turnen en was dat doel zeker behaald. Esmée leek bijna een toestelfinale op balk binnen te halen mede dankzij haar hoge, ruime spagaatsprong-sisonne, maar moest met haar laatste element, helaas de balk verlaten. Vloer mocht er wezen bij de dames alleen Maud zat niet helemaal lekker in de wedstrijd, wat ook te zien was in haar houding. Zij turnde wel een mooie, nieuwe choreografie op vloer.


Voor alle vier de turnsters is het nu even afwachten hoeveel er doorstromen naar de districtswedstrijd. Over twee weken komt Lianne (jeugd2 div 5) in actie tijdens haar regiofinale
Turnhaltraining Best – 22 maart 2015


Vandaag mochten alle recreanten die zich hadden ingeschreven, turnen in een echte turnhal. Ook wij als trainers en assistenten, weten dat de valkuil het allerallerleukste is van zo’n zaal, dus daar werd goed gebruik van gemaakt.

Verdeeld over drie groepen van een uur, werden er vanuit de grote trampoline salto’s in de kuil gesprongen, is er gezwaaid aan de hoge ligger van de brug, zijn er koprollen op en arabieren van de balk gemaakt en vlogen de overslagen op vloer de blokken in. Daarna mocht iedereen nog 5 minuutjes vrij turnen en ging iedereen met een rood en lachend gezicht weer naar huis.

Na deze drie groepen mochten de turn(st)ers van de vrijdag van Deborah en Karin nog twee uur trainen in de hal. Na een goede warming-up en uitleg van de middag, ging deze groep zelfstandig aan het werk. Intussen liepen er wel trainers rond en konden ze elkaar vangen en tips geven. De salto’s, dubbele salto’s vlogen je om de oren. Ook deze groep ging, met de boodschap dat spierpijn niet heel vreemd is na zo’n middag, tevreden weer richting Veghel.

371
Voorwedstrijd 4e divisie – 28 februari/ 1 maart 2015


Een drukke dag voor onze selectie vandaag, want de regiofinale 4e divisie stond op de planning. In de ochtend waren drie instappers D1, Eefje, Floor en Fleur en jeugd1 D1, Maud L en Lizzy aan de beurt. Voor de instappers en Lizzy was dit de eerste wedstrijd en voor Maud de eerste wedstrijd niet alleen. Het doel van vandaag was een leuke wedstrijd draaien, ervaring opdoen en doorstromen naar de regiofinale (nog niet de helft stroomt door).

Eefje begon wat voorzichtig in de aanloop naar sprong, maar turnde verder stabiel. Zij is vorige week verhuisd en dit is haar laatste wedstrijd namens Educa. Mogelijk speelde dit mee in haar overtuiging op de onderdelen. Fleur wist met hoge zwaaien aan de brug een hoog punt te noteren en Floor werkte rustig en beheerst haar balkoefening af en pakte hiermee een toestelfinale. Ook op de andere baan werd geturnd zoals we van de meisjes gewend zijn en lukte de arabier-fliklfak bij Maud. Lizzy behaalde mooie scores en wist zicht te plaatsen voor de regiofinale en toestelfinale op sprong en vloer.
Hierna mochten Annelie en Manaar (pupil1 D1) en de junioren Nikki en Anne G hun oefeningen laten zien. Eva (pupil1) was helaas ziek, maar maakte anders veel kans op doorstroming gezien haar vorderingen van de laatste maanden. Annelie en Manaar werkten wat slordig waardoor ze veel punten lieten liggen. De flikflak van Manaar lukte en Annelie liet alvast een streksalto zien, maar dit mag volgend jaar pas.

Nikki en Anne hebben al meer wedstrijden geturnd en dit was te zien. Anne liet vol overtuiging haar balkoefening zien (toestelfinale) en Nikki wist, ondanks dat ze zelf nog wat foutjes ziet, een toestelfinale op vloer binnen te halen. De junioren stromen ook beiden door naar de regiofinale.
In wedstrijd 3 waren Noa S, Sterre en Indya (pupil2 D1) en Maud B en Maud E (junioren) aan de beurt. Maud B turnde op vloer lekker overtuigend, ondanks dat ze zelf steeds over haar choreografie twijfelt. Ze was dan ook erg verrast door de toestelfinale op dit onderdeel. Maud E turnde zich met haar mooie houding naar een toestelfinale op sprong en ook beiden zijn door naar de regiofinale.

Bij Sterre waren de zenuwen op balk aanwezig, maar bij brug maakte zij het helemaal goed door voor het eerst op te hurken. Hierdoor gingen ook de zwaaien extra overtuigend. Noa miste de overtuiging, maar deed wel al haar elementen. De punten vielen echter wat tegen. Bij Indya groeide het zelfvertrouwen na het zien van de punten. Zij wist zich keurig te plaatsen voor de regiofinale en toestelfinale op balk.

De laatste ronde was voor onze senioren Petri en Anne B. Na een wat tegenvallende beoordeling op brug, werd er door Petri een mooie vloeroefening neergezet, wat net geen toestelfinale opleverde (8e, beste 7 gingen door). Anne turnde iets stabieler en wist in dit sterke deelnemersveld zich te plaatsen voor de regiofinale.De volgende ochtend waren onze andere drie instappers, Noa J, Puck en Mare, aan de beurt. Na een lage beoordeling op balk (en ons jurylid wat gisteren de hele dag bij balk zat en vandaag op de tribune, kon het weten), werden er goede vloeroefeningen en sprongen getoond. De drie meiden waren erg aan elkaar gewaagd en konden goed met de rest mee. Het niveauverschil bij de instap is erg groot, net als het verschil tussen meisjes die al wel wedstrijden hebben geturnd en wie niet, waardoor ze te kort kwamen om door te stromen, maar wel een ervaring rijker zijn.

Regiofinale 3e divisie – 31 januari/1 februari 2015


Uit de voorwedstrijd 3e divisie was iedereen doorgestroomd naar de A- of B-finale. Vandaag stonden de A-finales op de planning, met als eerste Yoni en Sam (pupil 2).

Doorstroming naar de landelijke finales was wellicht wat te hoog gegrepen voor beide dames, maar met enkele persoonlijke doelen, starten ze hun wedstrijd. Zo wist Yoni haar flikflak-salto te turnen en sloeg ze wijselijk haar boogje op balk over. Sam heeft op brug ruim geturnd en zo kunnen ze terugkijken op een goede wedstrijd.
Ook voor Laura en Donna waren er persoonlijke doelen opgesteld en was het zenuwgehalte niet al te hoog. Ze hebben op niveau gepresteerd en missen met name op brug de moeilijkheid. Net als Yoni en Sam hebben ze zich verbeterd vergeleken de voorwedstrijd en kunnen nu gaan werken aan moeilijkheid.

Voor Puk was het doel om de balkoefening goed door te komen, zoals ze ook tijdens de trainingen doet. Met een mooie wedstrijd en het vierde punt op vloer (dit beloofd wat voor de toestelfinale) en een 14e plek overall, kan ze nu bijna afscheid nemen van de verplichte oefenstof en mag ze op zoek naar een eigen muziekje.

Als laatste mocht Philine (senior) haar oefeningen tonen. Ze begon met twee goede sprongen, maar pakte mis bij haar wegzet-1/2 draai – kip, waardoor de rest van de oefening op brug er niet goed meer uit kwam. Ze herpakte zich keurig op balk en vloer, maar kon het punt op brug niet meer goedmaken, wat haar de doorstroming naar de landelijke wedstrijden ontnam.


De volgende dag was het aan Sophie om de foutjes van de vorige wedstrijd goed te maken. Geen stress, want doorstroming kan niet vanuit de B-finale, dus gewoon lekker turnen. En met succes! Op alle toestellen verbeterde ze het punt ten opzichte van de vorige wedstrijd, alleen op balk waren ze dit keer wel erg streng met de eisen. Maar dit gold voor iedereen, dus met een 8e plek mag ze zeer tevreden zijn.

Groep van de maand – Zaterdag 13:15


Op zaterdagmiddag turnt een groepje meiden onder leiding van Nevenka en Melinda. Dit groepje is vorig jaar gestart en al snel uitgegroeid tot een leuke, gezellige groep enthousiaste turnsters. Nevenka is hier begonnen met assisteren en dat was in het begin best wel spannend. Gelukkig nemen de meiden in de groep die spanning snel weg want zij zijn gek op Nevenka en kunnen veel van haar leren. Afgelopen weken hebben we geoefend voor de show tijdens het Jaarfeest. Ons thema was ‘Holland’s got Talent’ en verkleed als de Nederlandse vlag hebben de meiden veel stoere kunstjes laten zien. Bijna de hele groep was aanwezig tijdens het Jaarfeest. Dat zorgde voor veel plezier en geklets tijdens het wachten en het kijken naar de andere groepen. Kijk maar eens naar ons filmpje! Daar zie je de foto’s van het Jaarfeest ‘achter de schermen’.

gvdmGuppiesport bij GTV Educa, Het Kroontje en De Stampertjes


guppy Guppiesport® is een beweegprogramma voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Het doel van Guppiesport® is jonge kinderen met plezier veel en veelzijdig te laten bewegen. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van leuke, verrassende en nieuw ontwikkelde materialen die de kinderen uitnodigen te bewegen.

In samenwerking ‘De Stampertjes’ en kinderopvang ‘Het Kroontje’ start Educa op drie plaatsen in Veghel met Guppiesport. In het komende jaar kunnen ook peuterspeelzalen en scholen in Veghel kennis maken met deze vorm van bewegen.Wanneer en waar?


Vanaf 23 februari worden er guppiesportlessen gegeven bij:guppy

GTV Educa:
 
Maandag van 16.00u - 17.00u
Microhal, J. Pzn Coenstraat 3
     
De Stampertjes:
 
Dinsdag van 10.00u - 11.00u
Basisschool de Ieme, Lavasveld 32
     
Het Kroontje:
 
Maandag t/m donderdag van 9.00u - 10.00u
Prins Willem Alexander Sportpark 3
 

 Kosten: € 3,50 per keer.

Aanmelden kan via de mail, ledenadministratie@educaveghel.nl, of rechtstreeks op een van de drie locaties.

BEWEGEN, MOET JE DOEN, GUPPIESPORT!!!!!Jeugdhofzitting – 10 januari 2014


Dit jaar was het thema ‘sprookjes’ tijdens de jeugdhofzitting en ook dit jaar mocht onze demogroep weer meedoen. Onze demo ‘De kikkerprins’ kwam goed tot zijn recht met onze prinses, de kikker en de grote gouden glitterbal. Niet te vergeten natuurlijk alle ‘waterdruppels’ die de bal meenamen; onze demogroep zag er in ieder geval spetterend uit in de nieuwe demokleding gemaakt door Esther met het mooie licht op het podium.
De groep heeft veel complimenten mogen ontvangen!

Alle ouders die hebben geholpen met de schmink, haren, vervoer van matten; hartelijk bedankt!

demogroepVoorwedstrijd 3e divisie – 10/11 januari 2014


Het officiële wedstrijdseizoen is weer begonnen en dat betekent weer een heleboel spanning voor onze meiden die niet op alle toestellen evenveel vertrouwen hebben.

district De ochtend was voor Laura en Donna, Jeugd 2. Zij hebben dit jaar voor het eerst vrije oefenstof en konden dit meteen tonen met een eigen muziekje op vloer. De oefening van Laura ging zo goed, dat dit ook een toestelfinale opleverde! Bij brug beheerst Donna sinds enkele weken de kip boven en beneden (eis: twee keer kippen in je oefening). Helaas ging het mis met een wegzet, omdat ze door wilde turnen, maar de salto stond als een huis. Alle jeugdturnsters stromen door naar de A-finale.


district De wedstrijd erna was voor Yoni en Sam, pupil 2 – N3. Intussen was de demogroep bij de jeugdhofzitting, waar beide dames ook graag aan mee zouden doen, maar helaas, je kunt niet op twee plaatsen tegelijk zijn (dit gold ook voor Karin). Ook zij begonnen op vloer en wilden alles perfect doen, waardoor ze wat voorzichtig turnden en de overtuiging misten. Dit scheelt punten, maar de boogjes met beenwissel en de hoge flikflak-salto van Sam leverde een mooi punt op en een toestelfinale! Ook sprong ging prima met twee keurige arabier-flikflakken tot op verhoogd vlak. De brug ging bij beiden voorzichtig, maar wel doorgeturnd. Helaas ging de salto niet helemaal lekker. Uiteindelijk haalden Yoni en Sam allebei net genoeg punten om door te stromen naar de A-finale en zijn vastberaden om de volgende keer minder zenuwachtig te zijn.
district De volgende dag mocht Puk, jeugd 1-N4. Ze heeft dezelfde oefeningen als vorig jaar met hier en daar een moeilijker element. Ze kende haar oefeningen en kan op een wedstrijd nog strakker werken dan in de training. Zo ook op vloer, sprong en brug, waar ze een mooie streksalto af turnde. Ook het inturnen op balk ging probleemloos; radslag en boogje stonden allebei. Helaas raakte ze haar oefening op balk kwijt en viel er daardoor enkele keren vanaf. Gelukkig stroomde iedereen door naar de A-finale en maakt ze nog steeds kans op doorstroming naar de ½ finale NK. Daarnaast wist ze nog drie toestelfinales te behalen!


district In de avond mochten Sophie en Philine optreden als eerstejaars senior. Een pittige opgave, omdat er veel turnsters zijn die al langer op dit niveau turnen en de eisen al wel allemaal halen. Een begin op balk is dan niet ideaal, zeker niet als degenen voor je al niet boven de 10 punten uitkomen. Philine was haar zenuwen redelijk de baas en haalde een toestelfinale. Op vloer val je niet snel en zijn de eisen makkelijker te behalen voor onze dames. Philine wist zelfs de hoogste moeilijkheid te behalen van de senioren en een tweede plaats. Sophie turnde keurig in, maar miste uitstraling en overtuiging. Gelukkig is er weinig stress op sprong en met een minimaal verschil in beide punten maken ze allebei nog kans op een toestelfinale, omdat er twee verschillende sprongen getoond zijn door onze turnsters. Op brug liet Sophie voor de zekerheid de losom weg omdat die niet zo lekker ging. Ze wilde netjes turnen, maar had hierdoor veel stopjes wat veel punten kost. Al met al een goede wedstrijd voor Philine en te veel zenuwen voor Sophie. In een sterk en groot deelnemersveld stroomden niet iedereen door naar de A-finale en zal Sophie de volgende wedstrijd deelnemen in de B-finale.

Groep van de maand – Januari 2015


De meiden van de vrijdaggroep om 16.30u springen het nieuwe jaar in als eerste ‘groep van de maand’ in 2015!
Allereerst namens deze groep de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Het is het altijd een gezellige drukte op de vrijdagmiddag. Deze grote groep enthousiaste meiden is sinds enkele maanden aangevuld met een aantal turnsters van Melinda van de zaterdag.


Over het algemeen geven de dames die het laatste binnen komen, de warming-up, waarna we verder gaan op verschillende toestellen. Het niveau ligt lekker hoor en gelukkig kunnen ze elkaar prima vangen, waardoor met name de flikflakken steeds beter worden. Het liefste springen ze op de dubbele minitrampoline of op de tumbling, maar ook de spanbrug is een favoriet. Nu de turnproeven weer achter de rug zijn, gaan we weer verder met salto’s voor en achterover, al dan niet met een extra draai er in. Dit alles om een zo spectaculair mogelijke demo te laten zien tijdens het jaarfeest in april.

Bij media staat een filmpje van deze groep!

Groetjes,

Linda – Elles – Elin – Nienke – Renske – Merel – Tamara – Nina – Alyssa – Charlotte – Loes – Anouk – Berber – Bregje – Amy – Wies – Esther – Sharon – Kelly – Laura – Renske – Veerle – Mei – Sanne – Marieke – Karin

gvdm