Welkom op de website van GTV-Educa

Sinds 1975 bestaat onze vereniging en inmiddels hebben we ruim 250 leden.

 

Een aantal keer per jaar organiseert Educa een dag voor al haar leden zoals de turnproeven, het jaarfeest en de clubkampioenschappen. Daarnaast doen onze selecties mee met regionale en landelijke wedstrijden op verschillende niveaus.

 

Kortom, een vereniging in beweging!

 

Heb je nog leuke foto’s en/of videobeelden of wil je iets schrijven over een van onze activiteiten, stuur ze naar redactie@educaveghel.nl en wij zullen hier een selectie voor op de site/clubblad van maken. Heb je nog ideeën voor of vragen over de site? Laat het weten via info@educaveghel.nl.

Kleutergroepen

Al vanaf 4 jaar kun je bij ons komen turnen in de kleutergroep. Tijdens de lessen worden de basisvormen van bewegen geleerd en zullen de eerste turnkunsten geoefend worden. Op 6-jarige leeftijd (na de zomervakantie, groep 3) stroom je automatisch door naar een van de recreatiegroepen.

Recreatie

Iedereen die voor het eerst komt turnen, start in een recreatiegroep (of kleutergroep). De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en de trainingen worden op verschillende locaties gegeven. Voor recreatieleden zijn er verschillende activiteiten, zoals de turnproeven (om een niveau hoger te komen) en de clubkampioenschappen (per niveau). Voor alle leden is er ook ieder jaar het jaarfeest om de verjaardag van Educa te vieren.

Voorselectie

Mocht je tijdens de trainingen of turnproeven/clubkampioenschappen opvallen bij een van onze trainers, dan word je uitgenodigd om een proefles bij de voorselectie te draaien. Naast de proefles/periode, wordt er ook steeds aan het einde van het seizoen gekeken wie er in de groep blijven of terug gaan naar de recreatie of doorstromen naar de plusgroep of selectie. Het groepje van ongeveer 10 meisjes tussen de 5 en 9 jaar, traint 1,5 uur per week en proberen 1-2 wedstrijdjes per jaar te turnen.

Plusgroep

De meisjes die uit de voorselectie doorstromen naar de plusgroep, trainen 1-2 uur in de week. Het streven is om ieder jaar mee te doen aan 1-2 vriendschappelijke wedstrijden, zoals de turnontmoeting.

B-selectie

Naast de plusgroep, kun je uit de voorselectie ook doorstromen naar de B-selectie. Deze groep is ook voor meiden die op latere leeftijd zijn begonnen en wel talent hebben. Zij komen allen uit in de 5e divisie en trainen momenteel nog verspreid over verschillende groepen (1,5-3 uur/week).

A-selectie

De damesselectie komt in het seizoen 2011-2012 uit in de 4e divisie en traint 4 uur per week. Vanaf 7 jarige leeftijd kunnen meisjes uit de voorselectie half in de selectie gaan meetrainen om vervolgens helemaal over te stappen naar de selectie. Elk jaar wordt opnieuw gekeken wie komend seizoen in de selectie blijft en op welk niveau er wedstrijden geturnd gaan worden. Komend seizoen zullen er enkele meiden uitkomen in de 3e divisie en proberen we het aantal trainingsuren te verhogen.

Heren selectie

De herenselectie neemt niet deel aan wedstrijden, maar richt zich hoofdzakelijk op demo’s; al dan niet met de demogroep. Ze trainen op verschillende sprongen op vloer, tumbling, minitrampoline en de dubbele trampoline.

Demogroep

De demogroep is gesplitst in twee groepen; een turn/dansgroep en een acrogroep. Beiden trainen 1 uur in de week en zorgen voor een gezamenlijke demo, maar ook voor apart per groep. Ze treden het liefste zo veel mogelijk op en zijn naast de clubactiviteiten, ook te zien bij de (jeugd)hofzitting, het slokdarmfestival en in 2012 ook bij de sporthuldigingen van Veghel.

demogroep20112012